Yataklı Tedavi Kurumu Yönetmeliği’nde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.
Teşhis ve tedaviye uygun olarak hastanın diyetini düzenler, yazılı ve sözlü olarak eğitim verir,
hastane olanakları çerçevesinde gıda ve yemek çeşidi planlaması yapar.
Taburcu edilecek hastaların diyetlerine devam edebilmeleri için eğitim verir.
Çeşitli hastalıklarda beslenme ile ilgili araştırma ve çalışmalara katılır.
Enteral ve total parenteral beslenme desteği planlar, uygular ve izleme süreçlerinde görev alır.
Hazırlanan yiyeceklerin hastalara ve personelin sofrasına kadar kaliteli ve gerekenlerin sıcak bir
şekilde getirilmesini sağlar.
Servis mutfaklarının hijyen standartlarına uygun olarak işlemesini sağlar.
Beslenme ile ilgili poliklinik kayıtlarını tutar